Thursday, February 18, 2021

FOREX EA/Robot Auto Trade: Signal Percuma GOLD / XAUUSD

FOREX EA/Robot Auto Trade: Signal Percuma GOLD / XAUUSD:  Salam semua, sesiapa yang berminat nak trade GOLD atau XAUUSD secara manual boleh dapatkan signal percuma dari Channel Telegram ini: https:...

FOREX EA/Robot Auto Trade: Indicator untuk trade GOLD percuma!

FOREX EA/Robot Auto Trade: Indicator untuk trade GOLD percuma!:  Saya dah buat satu indicator khas untuk GOLD, digunakan pada timeframe H1 kebawah, saya selalu guna pada M15. Indicator ini saya akan berik...

Sunday, February 14, 2021

FOREX EA/Robot Auto Trade: AWAS SCAMMER FOREX!!!

FOREX EA/Robot Auto Trade: AWAS SCAMMER FOREX!!!:   Salam semua, Hati-hati dengan tawaran pelaburan dengan janji pulangan besar! Banyak pada masa ini tawaran-tawaran "menggoda" sep...

Thursday, February 4, 2021

Salam semua

Siapa nak buat income sampingan? Trade forex secara otomatik dengan robot. Keuntungan 10%-30% sebulan.

Buka akaun trading di sini (aximtrade):

https://www.aximtrade.com/member-signup/58p89wzq

Anda kawal akaun sendiri dan lihat sendiri performance robot dari app Metatrader 4 install di hp.

Modal minima yang saya cadangkan adalah USD100 boleh run 4 pair currency sekaligus.

Robot perlu jalan pada komputer yang dibuka 24jam, kalau komputer tutup robot tak jalan, jadi untuk praktikal, saya cadangkan anda sewa server atau Virtual Private Server (VPS). Cari VPS yang murah dan sewa untuk 3,6 atau 12 bulan... ni ada cadangan VPS yang ok boleh sewa:

https://socialvps.net/client/aff.php?aff=3825

VPS ni biasanya boleh run lebih dari satu metatrader/robot jadi kalau nak jimat boleh kongsi-kongsi sewa dengan kawan.

Nanti dah sewa buka akaun, buat deposit dan sewa VPS boleh contact saya untuk saya tolong setting kan robot.. (free).

Kalau susah nak sewa VPS boleh juga pm saya untuk saya tolong sewakan...

Nanti bila dah profit 100% saya nasihatkan keluarkan modal dan biarkan profit terus trade. Anda boleh withdraw bila2 masa bila dah tak mahu teruskan trade.

Boleh contact/whatapps saya: 016-6933875 atau email: kirzuan@gmail.com

Harap dapat membantu sama-sama cari rezeki.

Sunday, February 9, 2020

Kelas Lady Gold Traders (22-2-2020) 10am-12pm


Tajuk:
Kelas Asas Forex, Pengurusan Kewangan & Signal Percuma Lady Gold

Tarikh:
22hb Februari 2020 (Sabtu)

Masa:
10 pagi hingga 12 tengahari

Tempat:
24A, JALAN PALMA A/1,
BANDAR SERI BOTANI
31350 IPOH,
PERAK DARUL RIDZUAN

Bayaran:
RM50 seorang
(RM25 untuk yang telah mendaftar akaun real XM di bawah link Lady Gold Traders, sila beri no akaun untuk pengesahan)

Kapasiti:
50 orang sahaja


Topik:-

1. Belajar asas Forex, pengenalan ringkas Indicator.
2. Platfom Dagangan- Metatrader.
3. Buka akaun real, Claim Bonus USD30 & Akaun Islamic.
4. Pengurusan Kewangan (money Management)- tips, cara dan panduan kalkulator Lady Gold.
5. Cara mengikut signal channel telegram Lady Gold- masuk order, set Take Profit & Manual Close.

Sila hubungi dan daftar di:-

link untuk mendaftar account real: https://clicks.pipaffiliates.com/c?c=463334&l=en&p=1

link facebook: https://www.facebook.com/ladygoldtraders

link telegram: https://t.me/ladygoldtrader

whatapps link: https://ladygoldtraders.wasap.my

Monday, January 18, 2016

Ebook Panduan Mudah Perundangan

Anda di Saman dan Di Kejar Pemungut Hutang?

Anda Ingin Menuntut Hutang?

Anda tidak mampu membayar peguam?

Kos Peguam terlalu TINGGI dan MAHAL?


Bolehkah Saya Bertindak Sendiri Tanpa Peguam?

Ingin tahu cara dan tips untuk bertindak sendiri mempertahankan kes anda atau membuat tuntutan di mahkamah tanpa peguam dan kos yang mahal?


Anda boleh mempelajarinya sendiri, anda boleh lakukannya dengan tanpa sebarang kos peguam atau tanpa perlu melantik peguam!

Banyak orang tidak tahu bagaimana caranya.

Ketahui cara dan rahsia untuk bertindak sendiri.

Dapatkan TIPS mudah cara bagaimana anda boleh bertindak sendiri tanpa peguam.

Jangan tunggu sehingga perkara sudah semakin melarat dan besar, selesaikan kes anda sekarang!

Dapatkan rahsia dan tips daripada buku panduan mudah perundangan.

Buku ini amat mudah untuk difahami oleh orang awam tanpa pengetahuan perundangan.

Hanya RM9.90 untuk buku setebal 142 mukasurat untuk masa terhad sahaja!


Buku ini berdaftar dengan ISBN.

Klik di sini untuk membeli:



Monday, June 2, 2014

EBook: Panduan Mudah Perundangan (98 mukasurat) Tajuk: Bolehkah anda bertindak sendiri tanpa peguam?




 Klik untuk menempah ebook



Alhamdulillah syukur kepada Allah ebook ini telah siap. Terdapat penambahbaikkan sebagaimana yang diminta oleh para pembaca awal. Kepada yang telah sudi membaca dan memberi komen-komen serta cadangan, terima kasih saya ucapkan.

 klik untuk menempah ebookEbook ini mengandungi panduan-panduan mudah untuk orang awam memahami subjek yang dibincangkan, carta dan banyak lagi. Keseluruhanya berjumlah 98 mukasurat.

Bagi yang berminat untuk mendapatkan ebook ini sila email kepada saya kirzuan@gmail.com. Harga ebook ini RM10 sahaja tetapi bagi yang kurang berkemampuan, sila beritahu saya dalam email anda insyaAllah saya akan berikan secara percuma.

(Untuk versi cetakkan harga buku adalah RM20.00 dan kos penghantaran adalah RM6.00, total RM26.00 sahaja. Penghantaran akan dibuat melalui Pos Express)


sila ke link ini untuk urusan pembelian ebook ini: 


Antara panduan-panduan yang dibincangkan di dalam ebook ini adalah:-

Pengenalan Buku ini 3
Pengenalan Topik. 4
Apa yang anda perlu tahu?. 6
Hak untuk didengar di dalam Mahkamah. 24
Keadaan dimana anda boleh dan tidak boleh bertindak sendiri 26
Perlukah saya membuat laporan polis?. 27
Memahami dan menyediakan kes anda. 28
Cara peguam dan Mahkamah berfikir 30
Apa yang anda perlu lakukan sebelum memulakan tindakan. 31
Notis Tuntutan. 32
Contoh notis tuntutan. 47
Tempoh dan had masa mengambil tindakan. 49
Dimana saya perlu bawa kes saya?. 50
Memindahkan kes dari satu Mahkamah ke Mahkamah yang lain. 51
Carta ringkas tindakan anda di Mahkamah. 52
Melakukan kesilapan prosidur 53
Adab di dalam Mahkamah. 54
Pelan susun atur kedudukan di dalam Mahkamah. 63
Kenali siapa hakim anda. 64
Kenali siapa lawan anda
. 65
Kenalpasti isu kes anda. 66
Persetujuan kepada fakta dan isu. 68
Kenalpasti kekuatan hujah anda. 69
Cari sokongan hujah anda. 71
Bahan rujukan bagi membantu kes anda. 72
Cuba fikirkan kelemahan isu dan hujah anda. 73
Kenalpasti isu dan hujah lawan anda. 74
Sediakan jawapan kepada isu dan hujah lawan anda. 75
Penyampaian dan penerimaan kertas kausa. 76
Penyampaian Kertas Kausa. 76
Penerimaan kertas kausa. 77
Masa adalah sangat penting. 79
Mediasi sebelum perbicaraan. 80
Kos dan perbelanjaan. 81
Keputusan kes. 82
Penguatkuasaan Penghakiman. 84
Sitaan dan Lelongan. 84
Saman Penghutang Penghakiman. 86
Kebankrapan. 87
Penggulungan Syarikat 88
Keberkesanan tindakan. 88
Rayuan. 89
Bantuan Guaman. 90
Legal Aid (Bantuan Guaman) Majlis Peguam Malaysia. 90
Jabatan Bantuan Guaman. 90
Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan. 91
Nota Tambahan. 92
Penutup. 93
Hakcipta. 94
Penafian. 95
Penghargaan. 96
Latarbelakang Penulis  97



Moga para pembaca akan mendapat manfaat daripada ebook ini. selamat membaca!


sila ke link ini untuk urusan pembelian ebook ini: 



Print Screen Ebook tersebut:-



Ada juga versi cetakkan, untuk yang mahukan buku ini dicetak.Harga versi cetakkan adalah RM20.00 tidak termasuk kos penghantaran.





sila ke link ini untuk urusan pembelian ebook ini: 

atau laman facebook di: 

Friday, May 30, 2014

Jemputan untuk Review Ebook

salam semua,

Alhamdulillah saya telah berjaya menyiapkan deraf pertama ebook saya bertajuk: "Bolehkah anda bertindak sendiri tanpa peguam?"

Oleh kerana ini adalah deraf dan saya masih belum muatnaik ke internet, saya menjemput mana-mana pembaca setia blog ini untuk membaca, komen dan kritik ebook tersebut supaya saya boleh tambahbaik.

Saya hanya akan memberikan kepada 50 orang sahaja dengan syarat-syarat di bawah:-


  1. deraf ebook ini adalah percuma;
  2. ebook tersebut hanya untuk bacaan peribadi penama yang telah saya berikan sahaja;
  3. tujuan pemberian ebook hanyalah untuk review, ulasan, komen, kritikan membina, komen dan cadangan bagi tujuan penambahbaikkan;
  4. tidak boleh dimuatnaik ke internet tanpa persetujuan bertulis saya;
  5. tidak boleh membuat salinan atau hebahan atau diberikan kepada mana-mana pihak atau umum tanpa kebenaran bertulis saya;
  6. tidak boleh menjualnya tanpa kebenaran bertulis saya;
  7. anda faham bahawa ebook tersebut adalah deraf semata-mata dan saya mungkin akan mengubahnya kemudian jika difikirkan perlu;
  8. lain-lain perkara yang tidak patut :)

Baiklah sesiapa yang berminat sila tinggalkan email anda diruangan komen, insyaAllah saya akan emel kepada anda. Saya akan maklumkan jika jumlah 50 org sudah mencukupi. 

Selamat membaca!

Tuesday, May 20, 2014

Bolehkah anda bertindak sendiri tanpa peguam?

Saya dalam proses menyiapkan sebuah ebook berkenaan tajuk di atas. Saya harap saya boleh segera menyiapkannya sementara ada masa ini. Antara tajuk cadandan yang dibincangkan di dalam ebook tersebut adalah:-

Apa yang anda perlu tahu?
Hak untuk didengar di dalam mahkamah
Keadaan dimana anda boleh dan tidak boleh bertindak sendiri
Memahami dan menyediakan kes
Cara peguam dan mahkamah berfikir
Apa yang anda perlu lakukan sebelum memulakan tindakan
Notis Tuntutan
Contoh notis tuntutan
Tempoh dan had masa mengambil tindakan
Dimana saya perlu bawa kes saya?
Memindahkan kes dari satu mahkamah ke mahkamah yang lain
Prosidur ringkas mahkamah
Melakukan kesilapan prosidur
Adab di dalam mahkamah
Kenali siapa hakim anda
Kenali siapa lawan anda
Kenalpasti isu kes anda
Kenalpasti kekuatan hujah anda
Cari sokongan hujah anda
Dimana boleh saya dapatkan bahan rujukan untuk kes saya?
Cuba fikirkan kelemahan isu dan hujah anda
Kenalpasti isu dan hujah lawan anda
Sediakan jawapan kepada isu dan hujah lawan anda
Penyampaian dan penerimaan kertas kausa
Masa adalah sangat penting
Kos dan perbelanjaan
Mediasi sebelum perbicaraan
Keputusan kes
Penguatkuasaan Penghakiman
Rayuan

Saya harap tajuk-tajuk tersebut dapat membantu anda semua, jika ada tajuk lain yang mahu saya bincangkan di dalam ebook tersebut sila komen di dalam post ini. 

Tuesday, February 4, 2014

Ayuh faham apakah itu kemerdekaan dan apakah itu undang-undang?

31 Ogos 1957 adalah tarikh yang ditetapkan oleh para perunding kemerdekaan Persekutuan Tanah Melayu sebagai hari untuk mengisytiharkan Persekutuan Tanah Melayu sebagai sebuah negara yang berdaulat dan merdeka.

Apakah status kedaulatan Persekutuan Tanah Melayu sebelum tarikh tersebut? Ya, sebelum 31 Ogos 1957, setiap inci tanah di suatu kawasan geografi yang pernah dinamakan Persekutuan Tanah Melayu ini bolehlah dibahagikan kepada dua bahagian iaitu; (1) Negeri-negeri Melayu yang ditadbir oleh Sultan dengan bantuan penasihat kerajaan British, iaitu Perlis, Kedah, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Johor, Kelantan, Pahang dan Terengganu  adalah negeri naungan British, dan (2) Negeri-negeri Selat, iaitu, Pulau Pinang dan Melaka yang merupakan tanah jajahan British. baca seterusnya di sini

Saturday, February 1, 2014

Mahkamah itu apa? Ajarkan saya tentang apakah itu mahkamah?

Mahkamah ialah tempat di mana sesuatu prosiding kehakiman dimulakan. Terdapat dua jenis prosiding kehakiman di Mahkamah Keadilan. Pertama, prosedur sivil dan kedua, prosedur jenayah. Prosiding Sivil boleh dimulakan oleh sesiapa sahaja terhadap sesiapa sahaja. Tuntutan sivil yang paling kerap wujud di Mahkamah Keadilan biasanya dimulakan oleh pihak bank. Pihak bank lah yang paling kerap memfailkan tuntutan Saman ke atas peminjamnya yang ingkar terhadap Perjanjian Pembiayaan. Bank akan menjadi Plaintif. Plaintif ialah pihak yang memulakan tindakan Saman. Dan peminjam yang ingkar pembayaran akan dinamakan sebagai Defendan. 


(baca seterusnya di http://kotalima.blogspot.com/2014/01/mahkamah-itu-apa-ajarkan-saya-tentang.html